Til alle medlemmer og venner av Frei FK

Skrevet av:
Joar Eide
Publisert:
18.12.2018

Et langt fotballår går mot slutten.

Frei Fotballklubb vokser for hvert år og begynner å nærme seg 400 aktive medlemmer. Det sier seg selv at dette medfører et større trøkk på de tillitsvalgte som skal få ting til å fungere i den daglige administrasjonen. Arbeider som organisering av baneanleggene, tilrettelegge utstyr og transport for lagene, drifte- og vedlikeholde klubbhus, garderober og baneanlegg blir ikke av seg selv. Heller ikke å sørge for at vi har økonomien i orden i forhold til alt dette.
Derfor har vi i år etablert en ordning som håndterer den daglige ledelsen av klubben. Den vil styret neste år foreslå bli utvidet ved å opprette en lønnet stilling for daglig ledelse. Stillingen vil bli annonsert på nyåret.

Frei Fotballklubb skal likevel fortsatt drives på dugnad, og derfor er vi avhengig av at medlemmer og foreldre deltar aktivt på de faste arrangement som gjør det mulig å drive klubben med de tilbud vi har i dag.

Vi har nettopp gjennomført et julelotteri som også i år ble en stor suksess. På nyåret skal vi arrangere Freihallcupen for barnefotball 5 – 12 år over 2 helger. Også her har vi tradisjon for å ta et dugnadstak for klubben med vakter som styrer sekretariat og dommere, kiosk, billett, og ryddevakter. Bak det hele organiserer hele staben av tillitsvalgte i styret og sportslig styre hver detalj av opplegget de 2 helgene. Vi håper oppslutningen blir like bra neste år som den har vært tidligere år.

Vi har hatt sportslige aktiviteter med full utnyttelse av både Omsundbanen og Rensvikbanen i år. Til neste år skal vi få på plass en bedre sanitærbrakke for bruk til spillere og publikum på Rensvikbanen.
Vi har dessverre fått byggeforbud på nytt garderobebygg inn til den nye reguleringsplanen for Rensvikkrysset blir ferdig i løpet av 2019. Det er mulig vi må vente enda lenger, og derfor satser vi på å kjøpe eller langtidsleie en sanitærbrakke med god kapasitet.

Som dere sikkert skjønner er vi mest opptatt med å se fremover i stedet for å dvele for mye med året som har gått, men noe vil jeg fremheve som er viktig for alle som jobber i klubben.

På tampen av året fikk Fredrik Kleivli prisen for «Årets unge leder» utdelt på NFFs årlige ledersamling på Ullevål Stadion ifm cupfinalene i fotball. Frei FK har de siste 5 årene hatt en stor og god utvikling av det frivillige klubbapparatet hvor mange deltar og gjør klubben til en god og trivelig klubb å være i. Fredrik har vært en spesiell pådriver i arbeidet med utdanning av spillere, trenere og ledere og ikke minst unge dommere.

Vi har i år fått 2 kretsmestre i fotball i Jente 14 og Gutte 13. Vi vil gratulere spillere og trenere. Gratulerer også til alle de andre lagene med godt gjennomført sesong. Frei FK prøver å tilrettelegge utviklingen av spillere slik at de også kan bli god innen klubben. Likevel er vårt motto «så mange som mulig, så lenge som mulig» det som veier tyngst i treningshverdagen. Ved å etablere differensiert trening/treningsgrupper kan alle få det de ønsker/trenger. En sterk vektlegging på trenerutdannelse og klubbstyring vil medføre at Frei FK kan beholde sine spillere lengre enn før.

Jeg vil til slutt ønske alle en riktig god jul og et godt og nytt sportsår i 2019.

Joar Eide

Leder

Generalsponsor

Utstyrsleverandør

Samarbeidspartnere