Norway Cup 2019

Skrevet av:
Berit Aspehaug Kjøl
Publisert:
04.08.2019
Norway Cup 2019
Norway Cup 2019

Frei FK reiste nedover til Tigerstaden med tre lag.

Totalt reiste 38 gutter nedover fra G16 gruppa. To lag stilte i G16, og ett i G14 klassen. Les hovedtrener Berit Aspehaug Kjøl sitt ærlige innblikk i hva det vil si å reise på cup med så mange gutter. Vi har også samlet noen bilder fra turen til Tigerstaden nederst i artikkelen.

Minner
I januar bestemte vi oss for å dra til Norway cup. Vi var da ca 26/27 stk. Det er et fint antall. Det går to uker og plutselig ble vi 39 stk i G16 gruppa! Men vi vil fortsatt på cup. Legger ut en forespørsel; 38 gutter vil være med. Da begynner planlegginga for fullt. Rom bookes utenfor sentrum. Jeg skal ikke ha 38 ungdommer i Karl Johan hver kveld!

Jeg kjenner bekymringene melder seg allerede. Hvordan skal vi greie å gjennomføre et så stor arrangement!? Med over 35 stk på trening tre ganger i uka siden januar så skjønte jeg dette blir ok. Alt er klart. Flasker samles inn og penger settes på konto. Dette er stort!

Rominndeling gjøres. Laginndeling likeså. Ingenting er tilfeldig. Alt er gjennomtenkt og diskutert maaange ganger. Hvem passer sammen, hvem liker å være sammen, hvem kan ikke være sammen, osv osv. Avreise nærmer seg. Jeg sover ikke om nettene lengre. Tenker på Norway cup omtrent hele tiden. Nervøs, kvalm og bekymret. Redd for at noe skal skje med guttene, redd for skader, redd for at noen ikke skal ha det bra, redd for Oslo, redd for å ikke finne fram og mange andre ting. Men får pratet med den alltid positive Rune Sundsøy og likeså Vibeke Sæther. Det hjalp. Avreise nærmer seg. Jeg har sikkert aldri hatt mer i puls enn selve dagen før avreise. Gledgruder meg!

Hvordan det gikk sportslig kjenner dere til. Det har dere fulgt med på Facebook gjennom hele uken.

Men alle andre opplevelser som minner, kommentarer, turer til stranda og måltider fikk dere ikke oppleve. Det fikk jeg. Jeg har ledd så mye. Og kost meg samtidig som jeg har ofret all energi på guttene deres. Men det er verdt det! Jeg ville ha gjort det enda en gang til også!

Jeg ser og husker gutter som flirer sammen, henger sammen, 10 gutter ligger oppi tre senger, morsomme kommentarer, historier, seiersrus, sure tryner, trøtte tryner, trøsting, gode ord og hjelpsomme gutter... og mye, mye mer.

Da G14 røk ut i kvarten tror jeg samtlige 05 gutter fikk trøst, kos og klapp. Æ så team som ble bygd. En enhet e vi! Jeg er heldig og dere foreldre er heldig.

Jeg tror og håper at deres gutter har hatt ei god og artig uke. Jeg vet at den blir husket til dem blir minst 51 år. Takk for lånet! 

Stor takk til Kjell V. Fromholtz, Rune Weidel, Jøran Andre Pettersen, Rune Sundsøy og Ola Trygve Aasen. Umulig uten et så sterkt team. Alle i planleggingsgruppa, alle foreldre og alle som var heiagjeng på cup. Og selvsagt bussjåfør!

Treningsfri uke kommer.

Hilsen Berit, hovedtrener G16 Frei FK

 

Norway Cup 2019

Generalsponsor

Utstyrsleverandør

Samarbeidspartnere