Enga Cup 2010-Gutter 94/95

Enga_cup_20101.jpg
Enga_cup_20101.jpg

Helga 20-21.mars var det duket for Enga Cup i Nordvesthallen. I første øyekast kunne fort gutteklassen se ut som ei internturnering, men det var før man nileste seg fram til at også to Frei-lag og et KFK-lag skulle konkurrere mot de fem andre CFK-lagene.

Helga 20-21.mars var det duket for Enga Cup i Nordvesthallen. I første øyekast kunne fort gutteklassen se ut som ei internturnering, men det var før man nileste seg fram til at også to Frei-lag og et KFK-lag skulle konkurrere mot de fem andre CFK-lagene.

Frei stilte som kjent med to lag denne helga, mye på grunn av at vi ønsket å gi flest mulig godt med spilletid fram mot seriestart.

Etter gruppespillet hadde Frei United 3 tap, og gikk dermed ikke videre. I ettertid kunne man nok ønsket at noen av de tre kampene vippet motsatt vei, siden vi føler vi kunne prestert litt bedre resultatmessig i dem. Unøyaktighet og slurvfeil blir dessverre kostbare på dette nivået.

Frei City hadde derimot slått både CFK 1 (1-0), CFK 3 (3-0) og CFK 5 (8-0) i innledende spill. En målforskjell på 12-0 etter tre kamper er ikke annet enn imponerende. Likevel må det sies at det i lengden ble kjedelig å snakke om tallet bak lagene på motstanderne, framfor klubbnavn.

Frei City gjorde seg klar for en ny CFKmotstander i semifinalen. Denne gangen CFK 4, som utelukkende bestod av småguttespillere. Det skal sies at selv om vi forventet at dette var et lag vi skulle slå, er det alltid en fare når du spiller mot mindreårige. Ofte er det lett å kvie seg litt i taklingene, og frykten for å tape mot yngre gutter, er ofte større enn gleden av å vinne. Likevel ble det til slutt en 2-0 seier i semien, men den satt usedvanlig langt inne! Småguttene til CFK skal ha all ære for å gi oss god motstand i denne kampen.

I finalen var det igjen duket for kamp mot CFK sitt beste lag, CFK 1. Vi visste hele tiden at dette var vår største utfordrer om pokalen, og selv om vi slo de 1-0 i gruppespillet, var vi forberedt på en tøff kamp. Guttene kom likevel tregt i gang og fikk en del store sjanser, i tillegg til et baklengs, mot seg i startminuttene. Resten av omgangen jevnet seg ut, og det var to lag som ønsket å vinne. Andre omgang startet som den første og vi fikk tidlig ett i fleisen. I finalen ville absolutt CFK mest, og de var i tillegg svært flinke til å stresse oss med sin aggressive spillestil. CFK vant til slutt helt fortjent finalen 3-1.

I ettertid kan man vel oppsummere med at vi nok en gang må omtales som et "nesten lag". Likevel synes vi i trenerteamet at det er oppløftende at vi klarer å spille på høyde med CFK, og vise at det også spilles god fotball på Frei. Tror faktisk heller jeg aldri har vært med på et lag, både som spiller og trener, og spilt utelukkende mot lag fra CFK. Bare United hadde gleden av å møte KFK denne helga. Forhåpentligvis er flere lag på plass allerede til neste turnering på Nordlandet.  Nå nærmer seriestarten seg med stormskritt og vi håper å snart kunne komme oss utendørs. Første seriekamp spilles på Omsundet hjemme mot Molde.

Sportslig hilsen
FK

Generalsponsor

Hovedsponsor

Våre partnere