Kampvert

Skrevet av:
Sportslig utvalg
Publisert:
03.11.2018
Frei FK - Vinner av Årets Fair Play-klubb 2018
Frei FK - Vinner av Årets Fair Play-klubb 2018

Kampvertens oppgave er å bidra til en god ramme rundt kampen preget av Fair play. Kampverten har gul eller svart vest merket kampvert.

Før kampen
Sørge for at garderober blir låst opp (gjøres av trener/lagleder), sjekke at garderober, banen og mål er i orden. Sette ut cornerflaggene na?r det er 11’er-kamper. Ønske velkommen begge lag og dommer(e). Oppfordre til at tilskuere plasserer seg på motsatt side av lagene eller på tribunen, og står godt utenfor sidelinjen. Bistå hjemmelagets trener i å avholde Fair play-møtet før kamp. Bistå i å organisere Fair play-hilsen før kampstart mellom spillerne og dommeren. Ha kunnskap om hvor klubbens hjertestarter er og ha en telefon for å ringe 113 om nødvendig.


Under kampen

Støtte dommeren og påse at reaksjoner mot dommeren er innen rimelighetens grenser. Prate med dommeren i pausen. Oppfordre til gode og positive tilrop fra foreldre/tilskuere, og ta kontakt hvis det går over streken. Påse at tilskuere står godt utenfor sidelinjen. Oppfordre til positivitet fra trenere/lagledere, både mot spillere og dommer.


Etter kampen

Bistå i å organisere Fair play-hilsen. Takke begge lags trenere og dommer(e) for kampen. Rydde rundt banen (be gjerne om hjelp til det), ta inn cornerflaggene. Se til at garderobene er ryddet og blir låst.


Miniturneringer

Det kan være lurt å ha flere kampverter ved miniturneringer, hvor en har hovedansvaret. Ta på kampvertvester (skal ligge i en kurv merket kampvert i hjemmegarderoben). Utstyr dere med Foreldrevettkort (skal finnes i en kurv/boks i hjemmegarderoben, også i kiosken). Kampverten(e) må gjøre seg kjent med hvor klubbens hjertestarter er og utstyre seg med telefon for å kunne ringe 113. Kampverten(e) skal hjelpe trenere/lagledere med å gjøre klar baner. Kampverten(e) skal ta imot gjestende lag, trenere/lagledere og dommere. Bistå til Fair play-hilsen før og etter kamp. Under kampene må kampverten(e) se til at tilskuerne ikke oppholder seg på samme side som trenerne, og et godt stykke utenfor sidelinjen. Kampverten(e) skal støtte dommerne og påse at reaksjoner mot dommer er innen rimelighetens grenser. Oppfordre til positivitet fra trenere/lagledere, både mot spillere og dommer

Generalsponsor

Hovedsponsor

Våre partnere